Site Overlay

Surinaamse pasteitjes met kip

Surinaamse pasteitjes zijn op elk Surinaams feestje wel te vinden. Als dit nou met bladerdeeg is of zelfgemaakte deeg. Kenmerkend aan de pasteitjes is het gebruik van Piccalilly. Zonder piccalilly zijn je pasteitjes, geen pasteitjes. Het is mogelijk om grote pasteitjes te maken maar ook kleiner. Dit recept is 100% Airfryer én kidsproof.

Recept Afdrukken
Surinaamse pasteitjes met kip
Prep Tijd 20
Kook Tijd 30
Passieve Tijd 50
Porties
pasteitjes
Ingrediënten
Prep Tijd 20
Kook Tijd 30
Passieve Tijd 50
Porties
pasteitjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Kook de kipfilet uit.
  3. Kook 2 eieren.
  4. Snijd het ui en knoflook in stukjes.
  5. Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
  6. Laat de doperwten en wortels uitlekken in een vergiet.
  7. Snijd de wortels in stukjes.
  8. Doe een scheut olijfolie in een wok.
  9. Plaats vervolgens de: gesneden uien, kno ook, en tot slot de uitgeplozen kip let in de wok.
  10. Roerbak het geheel en breng het op smaak met een maggiblokje en piccalilly.
  11. Kluts een ei.
  12. Haal het deeg uit de verpakking en snijd deze door de helft.
  13. Doe een eetlepel vulling in het midden en duw de pasteitjes dicht met een vork.
  14. Smeer ei over de pasteitjes en plaats ze op het rooster.
Notities
Heb je wat meer tijd en wil je eigen deeg gebruiken? Bekijk dan het recept op pagina 144 van het Surinaams koken met Jen, kookboek hoe je in een paar stappen je eigen deeg maakt.

Trek in pasteitjes met vis? Vervang dan de vulling doorbakkeljauw.
Op pagina 87 van het Surinaams koken met Jen, kookboek is er een heerlijk bakkeljauw recept te vinden.  
Surinaamse bakkeljauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *