Dé Surinaamse nasi behoort tot één van mijn lievelingsgerechten. Ik neem voldoende tijd om een goede nasi te maken. Als je dit recept snel denkt te maken? Doe dit niet. Je proeft dit meteen. Neem er de tijd voor om het tot slagen te brengen. De perfecte nasi roerbak je uiteindelijk droog en hoor je ‘’knetteren’’ in je wok.
Dit recept komt uit het Surinaams koken met Jen kookboek.
Recept Afdrukken
Surinaamse Nasi
Instructies
Was en breng het rijst aan de kook.
Was en kook de kipfilet uit.
Spoel de selderij en verwijder de bladeren van de takjes.
Snijd de bladeren in stukken.
Laat het uitgekookte vlees afkoelen en pluis het uit.
Verhit voldoende olie in een pan en fruit de uien en knoflook.
Voeg dan de blokjes paprika hieraan toe.
-
Doe de kipfilet erbij. Let wel op dat het niet aanbrandt en pas
zonodig het vuur/de stand aan
Blijf het geheel afwisselend op middel en hoog vuur roeren.
Schep nu het rijst roerbakkend bij het geheel.
Schenk al roerend de ketjap bij het geheel.
Roerbak het geheel en strooi de selderij bladeren bij het
geheel en maak het af door 2 maggieblokjes, gember en zwarte peper naar smaak toe te voegen.
Notities
Tip:
Kook je rijst niet te zacht. Je Surinaamse nasi is het lekkerst als de droge korrels z n bite behouden. Naast je eventuele kipsaté maken Surinaamse eierreepjes en komkommer op zuur dit gerecht compleet.
