Surinaamse gele pesi soep
Porties Prep Tijd
8 50
Kook Tijd Passieve Tijd
40 90
Porties Prep Tijd
8 50
Kook Tijd Passieve Tijd
40 90
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng 2,5 liter water met een snufje zout aan de kook.
  2. Start met het afspoelen van de gele spliterwten.
  3. Was de gele spliterwten totdat ze helemaal schoon zijn.
  4. Kook het zoutvlees gedurende 40 minuten en haal het vervolgens uit de pan.
  5. Snijd 2 uien, 3 teentjes knoflook, gerookte kipfilet en het zoutvlees in stukken.
  6. Spoel de selderij bladeren en snijd ze in stukken.
  7. Doe ze nu in de soeppan.
  8. Fruit de uien in een andere pan en doe hier de knoflook bij.
  9. Voeg nu het zoutvlees hieraan toe.
  10. Roerbak het geheel en doe tot slot de gerookte kipfilet erbij.
  11. Schenk nu het vlees in de soeppan en roer het geheel.
  12. Doe de pimentkorrels erbij.
  13. Kook het geheel gedurende 40 minuten op laag vuur. Regelmatig roeren.
Notities

Alle Surinaamse soepen zijn ook met een portie rijst te eten.