Site Overlay

Surinaamse gele pesi soep

Surinaamse gele pesi soep noemen we ook wel de Surinaamse erwtensoep. Deze rijkgevulde Surinaamse soep maak je op basis van gele spliterwten en is zeker een aanrader.

Recept Afdrukken
Surinaamse gele pesi soep
Maaltijd Diner
Prep Tijd 50
Kook Tijd 40
Passieve Tijd 90
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Diner
Prep Tijd 50
Kook Tijd 40
Passieve Tijd 90
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng 2,5 liter water met een snufje zout aan de kook.
  2. Start met het afspoelen van de gele spliterwten.
  3. Was de gele spliterwten totdat ze helemaal schoon zijn.
  4. Kook het zoutvlees gedurende 40 minuten en haal het vervolgens uit de pan.
  5. Snijd 2 uien, 3 teentjes knoflook, gerookte kipfilet en het zoutvlees in stukken.
  6. Spoel de selderij bladeren en snijd ze in stukken.
  7. Doe ze nu in de soeppan.
  8. Fruit de uien in een andere pan en doe hier de knoflook bij.
  9. Voeg nu het zoutvlees hieraan toe.
  10. Roerbak het geheel en doe tot slot de gerookte kipfilet erbij.
  11. Schenk nu het vlees in de soeppan en roer het geheel.
  12. Doe de pimentkorrels erbij.
  13. Kook het geheel gedurende 40 minuten op laag vuur. Regelmatig roeren.
Notities

Alle Surinaamse soepen zijn ook met een portie rijst te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *