Gebakken rijst met Fachong, kip en groenten
Dit gerecht maakte ik op basis van leftovers. De smaken gaan erg goed samen. Heb je even geen inspiratie maar wil je wel een smaakvol gerecht dat snel klaar is? Probeer dan zeker dit recept. Dit gerecht is 100% kidsproof
Porties Prep Tijd
4 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
4 10
Kook Tijd
20
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Was en kook de rijst, laat het afkoelen.
  2. Snijd de uien en knoflook fijn.
  3. Snijd de Fachong in stukken.
  4. Was de kipfilet en snijd het in blokjes.
  5. Marineer de kipfilet +- 5 minuten Ketjap Manis.
  6. Klust de eieren met een snufje zout en zwarte peper.
  7. Laat de doperwten uitlekken of haal ze uit de vriezer.
  8. Verhit olijfolie in een wok.
  9. Fruit de uien en knoflook.
  10. Bak de kipfilet hierin.
  11. Voeg nu de stukken Fachong toe.
  12. Roerbak het geheel.
  13. Doe nu hier de rijst bij en roerbak het geheel.
  14. Schep hier voorzichtig de doperwten doorheen.
  15. Roerbak het geheel gedurende 10 minuten en breng het op smaak met aromat en een snufje zwarte peper.
Notities

Geef je ei extra smaak door er verse selderij aan toe te voegen.

Heb je toevallig een stuk bakbanaan over? Dit gerecht gaat goed samen met bakbanaan, sambal en zuurgoed!

Gerecht gemaakt? Tag mij in je bericht!