
Prep Tijd | 10 |
Kook Tijd | 20 |
Porties |
|
Ingrediënten
- 500 Gram Rijst Bij voorkeur Basmati rijst
- 4 Eieren geklutst
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 3 Stuks Fachong kip Van het merk Swiet Moffo
- 1 pot Doperwten Of tuinerwten uit de vriezer, 400 gram
- 1 Stuk Kipfilet
- Snufje Zwarte peper
- Snufje Aromat
- 2 Uien
- 3 Teentjes Knoflook
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Was en kook de rijst, laat het afkoelen.
- Snijd de uien en knoflook fijn.
- Snijd de Fachong in stukken.
- Was de kipfilet en snijd het in blokjes.
- Marineer de kipfilet +- 5 minuten Ketjap Manis.
- Klust de eieren met een snufje zout en zwarte peper.
- Laat de doperwten uitlekken of haal ze uit de vriezer.
- Verhit olijfolie in een wok.
- Fruit de uien en knoflook.
- Bak de kipfilet hierin.
- Voeg nu de stukken Fachong toe.
- Roerbak het geheel.
- Doe nu hier de rijst bij en roerbak het geheel.
- Schep hier voorzichtig de doperwten doorheen.
- Roerbak het geheel gedurende 10 minuten en breng het op smaak met aromat en een snufje zwarte peper.
Notities
Geef je ei extra smaak door er verse selderij aan toe te voegen.
Heb je toevallig een stuk bakbanaan over? Dit gerecht gaat goed samen met bakbanaan, sambal en zuurgoed!
Gerecht gemaakt? Tag mij in je bericht!