Roze Surinaamse Huzarensalade
Porties Prep Tijd
10porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 35minuten
Porties Prep Tijd
10porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
  2. Doe de aardappelen apart in een kom.
  3. Snijd de uien en knoflook fijn.
  4. Snijd ook de augurken, rode bieten en zilveruitjes in stukken.
  5. Doe als eerst de rode bieten bij de aardappelen.
  6. Pureer ze door te stampen
  7. Roer de mayonaise erdoorheen. Nu kleurt je Surinaamse huza- rensalade roze.
  8. Zodra het geheel goed gepureerd is voeg je de jn gesneden, augurken, zilveruitjes, en uitgelekte mais toe.
  9. Meng het goed door elkaar.
  10. Breng de huzarensalade op smaak met zout en zwarte peper.
  11. Decoreer de salade met fijngesneden selderij bladeren.
  12. Zorg er wel voor dat je de selderij bladeren wast voor gebruik.
Notities
Tip: Ben je niet zo weg van mayonaise? Vervang dan de mayonaise voor zure room of kwark. Maak je huzarensalade af met sch f- jes ei. Het is ook mogel k om Surinaamse huzarensalade met kip te maken. Kook dan een stuk kip let uit en pluis deze in kleine stukken. Meng deze mee b stap 7.