Surinaamse roti vellen/pannenkoeken
Porties Prep Tijd
15-20Pannenkoeken 60
Kook Tijd Passieve Tijd
30 90
Porties Prep Tijd
15-20Pannenkoeken 60
Kook Tijd Passieve Tijd
30 90
Ingrediënten
Instructies
 1. Was de gele spliterwten en kook ze gaar. Het is de bedoeling dat de spliterwten droog worden gekookt. Let wel op dat ze niet aanbranden.
 2. Laat de gele spliterwten vervolgens afkoelen.
 3. Maal vervolgens de spliterwten fijn.
 4. Rooster de komijn. Dit doe je in een pan zonder olie of boter.
 5. Meng de komijn-zaadjes met zout, peper en knoflook.
 6. Plaats alles in een pan en roer hetgeen op laag vuur.
 7. Voeg de bloem (zelfrijzend bakmeel) samen met 500 ml water en 3 eetlepels olijfolie. Je deeg moet soepel aanvoelen. Schenk er zo nodig een klein beetje water bij.
 8. Kneed het geheel fijn en laat het deeg een uur, afgedekt rusten.
 9. Maak nu kleine bolletjes van het deeg en rol het plat. Zorg voor een ondergrond dat schoon is en strooi er voor het rollen wat bloem over. Herhaal dit waar nodig is.
 10. Doe een eetlepel van de vulling in het deeg, vouw het deeg dicht en rol ze voorzichtig plat.
 11. Bak nu de roti vellen aan beiden kanten in een koekenpan. Smeer tijdens het bakken zonodig olijfolie over de pannenkoeken.
 12. Je roti is klaar om te eten met kousenband, kip of lamsvlees.
Notities

Het maken van roti vellen vergt tijd. Tegenwoordig zijn er verschillende aanbieders die kant en klare roti vellen aanbieden.De goede toko’s verkopen deze bladen kant en klaar. Persoonlijk ga ik altijd voor het merk van Kries Roti.
De roti bladen worden per 3 verpakt.

Weetje:
De meeste roti vellen die je in de supermarkt ziet, of verkocht worden onder de naam roti missen de vulling. Deze ‘’roti’’ staan z ijn verre van authentieke roti. Dit is zonde omdat de gele spliterwten en de komijnzaadjes juist de extra smaak geeft. Voor een echte smaaksensatie raad ik je aan om authentieke rotivellen aan te schaffen en bijvoorbeeld zelf de vulling te maken.