Petjel
Porties Prep Tijd
4 15
Kook Tijd Passieve Tijd
15 30
Porties Prep Tijd
4 15
Kook Tijd Passieve Tijd
15 30
Instructies
  1. Was en snijd de kousenband in stukjes.
  2. Doe hetzelfde met de spitskool.
  3. Snijd deze vervolgens in slierten.
  4. Kook de kousenband en spitskool beetgaar. Het is bij petjel de bedoeling dat de groenten een knapperige bite hebben.
  5. Dop de uiteinden van de tauge. De bruine slierten eten wij nooit in de Surinaamse keuken.
  6. Voeg de taugé na 15 minuten toe.
  7. Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
  8. Maak de satésaus gereed.
  9. Plaats de kousenband, spitskool en taugé op een bord en schenk daar de pindasaus overheen.
  10. Nu hoef je alleen nog maar te genieten van je homemade petjel.
Notities

Tip:
Maak van je bijgerecht een hoofdgerecht door er stukjes stokbrood en kipsaté aan toe te voegen.