Site Overlay

Petjel

Een heerlijk vegetarisch, vegan en gezond bijgerecht. Heb je net dat extra dosis vitaminen en mineralen nodig dan is petjel een uitkomst. Petjel is ook heerlijk bij een bami. Je maakt je eigen petjel met de volgende ingrediënten.

Recept Afdrukken
Petjel
Maaltijd Diner, Lunch
Prep Tijd 15
Kook Tijd 15
Passieve Tijd 30
Porties
Maaltijd Diner, Lunch
Prep Tijd 15
Kook Tijd 15
Passieve Tijd 30
Porties
Instructies
  1. Was en snijd de kousenband in stukjes.
  2. Doe hetzelfde met de spitskool.
  3. Snijd deze vervolgens in slierten.
  4. Kook de kousenband en spitskool beetgaar. Het is bij petjel de bedoeling dat de groenten een knapperige bite hebben.
  5. Dop de uiteinden van de tauge. De bruine slierten eten wij nooit in de Surinaamse keuken.
  6. Voeg de taugé na 15 minuten toe.
  7. Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
  8. Maak de satésaus gereed.
  9. Plaats de kousenband, spitskool en taugé op een bord en schenk daar de pindasaus overheen.
  10. Nu hoef je alleen nog maar te genieten van je homemade petjel.
Notities

Tip:
Maak van je bijgerecht een hoofdgerecht door er stukjes stokbrood en kipsaté aan toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *