Een heerlijk vegetarisch, vegan en gezond bijgerecht. Heb je net dat extra dosis vitaminen en mineralen nodig dan is petjel een uitkomst. Petjel is ook heerlijk bij een bami. Je maakt je eigen petjel met de volgende ingrediënten.

Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Was en snijd de kousenband in stukjes.
- Doe hetzelfde met de spitskool.
- Snijd deze vervolgens in slierten.
- Kook de kousenband en spitskool beetgaar. Het is bij petjel de bedoeling dat de groenten een knapperige bite hebben.
- Dop de uiteinden van de tauge. De bruine slierten eten wij nooit in de Surinaamse keuken.
- Voeg de taugé na 15 minuten toe.
- Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
- Maak de satésaus gereed.
- Plaats de kousenband, spitskool en taugé op een bord en schenk daar de pindasaus overheen.
- Nu hoef je alleen nog maar te genieten van je homemade petjel.
Notities
Tip:
Maak van je bijgerecht een hoofdgerecht door er stukjes stokbrood en kipsaté aan toe te voegen.
de eerst volgende keer aantal mensen aangeven de hoeveelheid van de personen
In het recept staat er: 4 porties – dus voor 4 personen.
Hoi Jen,
Een heerlijk gerecht.
Bij de ingrediënten staan geen hoeveelheden vermeld.
Graag wil ik de hoeveelheden weten.
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito