Fa chong is een heerlijke Chinese gedroogde kruidige worst waarin meestal Chinese vijfkruidenpoeder, sojasaus, zout, suiker en rozenlikeur is verwerkt. Je verwerkt het in Tjauw-min, nuttigt het als snack of lekker op brood.
Ik gebruik altijd Fa chong van het merk Swiet Moffo.
De Fachong kip van Swiet Moffo staat wat dat betreft op nummer 1.

Prep Tijd | 10 |
Kook Tijd | 15 |
Passieve Tijd | 25 |
Porties |
|
Ingrediënten
- 4 Eieren
- 1 Paprika
- 1 Ui
- 3 takjes Selderij
- 1 Maggiblokje
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- 1. Snijd de uien, paprika, selderij en fa chong in stukken.
- 2. Breek de eieren boven een kom en kluts ze.
- 3. Doe er een snufje zwarte peper en een half maggiblokje bij.
- 4. Verhit een koekenpan en gril de paprika, fa chong en rode ui.
- 5. Schenk er nu een beetje olijfolie bij en laat het heet worden.
- 6. Doe nu de geklutste eieren en selderij bij het geheel.
- 7. Bak je Fa chong omelet en draai deze om.
- 8. Rooster brood en serveer het met ei.
Klinkt heerlijk! In de ingredientenlijst zie ik alleen geen fa chong staan en hoeveel gram/stuks ik ervan moet hebben