Recept: Surinaamse Bakkeljauw
Een eenvoudig recept dat ik graag met jullie deel. Aangezien ik niet altijd de tijd heb om een uitgebreide maaltijd te maken, ga ik liever voor bakkeljauw filet. Ga je liever voor een stuk bakkeljauw? Dat is mogelijk. Dit kost alleen meer tijd. Het duurt langer om de vis uit te koken en om de graten te verwijderen. Een nadeel van stukken bakkeljauw is ook dat het regelmatig voorkomt dat je bepaalde graten vergeet te verwijderen. Deze dien je tijdens het nuttigen van een maaltijd alsnog te verwijderen. Voor volwassenen is dit over het alge- meen geen probleem. Het wordt wél gevaarlijk als kleine kinderen of oudere mensen de graten binnen krijgen. Bakkeljauw filet is een mooi én net zo lekker alternatief.
Porties Prep Tijd
6porties 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
6porties 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng water aan de kook.
  2. Spoel de bakkeljauw filet af. Herhaal dit 3 keer.
  3. Laat de Bakkeljauw filet 10 minuten in heet water liggen. (Hierdoor ontzout je de gezouten vis.)
  4. Was de selderij, verwijder de bladeren van de takken en snijd de bladeren in stukken.
  5. Verwarm een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de uien en knoflook.
  6. Voeg nu de bakkeljauw filet hieraan toe.
  7. Roerbak het geheel en voeg de verse selderij, specerijen en tomatenpuree toe.