Antroewa
Maaltijd
Diner
Keuken
Authentiek Surinaams
Keyword
surinaams, surinaamseten,surinaamsekeuken,petjel,petjil,suriname,surinaams,vegan, vegetarisch
Porties
Prep Tijd
3
personen
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
20
minuten
35
minuten
Porties
Prep Tijd
3
personen
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
20
minuten
35
minuten
Ingrediƫnten
12
stukken
Antroewa
2
Uien
1
Tomaat
3
teentjes
Knoflook
2
theelepels
Tomatenpuree
Instructies
Verwijder de kronen en spoel de antroewa’s af.
Snijd de antroewa in 8 stukken.
Kook het zoutvlees uit of week de gerookte garnalen.
Snijd de ui, knoflook en tomaten in kleine stukken.
Schenk olijfolie in een wok en laat dit heet worden.
Doe nu de uien in de wok en fruit ze aan. Voeg daarna de in stukken gesneden antroewa toe.
Voeg nu de fijngesneden stukjes knoflook, tomatenpuree en tomaten toe.
Roerbak het geheel.
Voeg nu het zoutvlees, gerookte kip of de garnalen toe.
Roerboek het geheel en laat het vervolgens 15-20 minuten op laag vuur verder garen.
Breng het op smaak met de maggiblokjes en zwarte peper.