Antroewa

Antroewa eet je op verschillende manieren. In Surinaamse soepen of met rijst. De antroewa is familie van de aubergine en de tomaat. Met noemt het ook wel witte aubergine.
De antroewa wordt onrijp klaargemaakt.

Rijpe antroewa’s worden donker van kleur en barsten open. Wachten tot een antroewa rijp wordt, alvorens het te bereiden heeft dus geen zin. Antroewa maak je op verschillende manieren klaar. Stoven of roerbakken.

De Antroewa bevat boordevol ijzer! In de Surinaamse keuken eten we Antroewa met zoutvlees, garnalen of (gerookte) kip.

Recept Afdrukken
Antroewa
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder de kronen en spoel de antroewa's af.
  2. Snijd de antroewa in 8 stukken.
  3. Kook het zoutvlees uit of week de gerookte garnalen.
  4. Snijd de ui, knoflook en tomaten in kleine stukken.
  5. Schenk olijfolie in een wok en laat dit heet worden.
  6. Doe nu de uien in de wok en fruit ze aan.
  7. Voeg nu de fijngesneden stukjes knoflook, tomatenpuree en tomaten toe.
  8. Roerbak het geheel.
  9. Voeg nu het zoutvlees, gerookte kip of de garnalen toe.
  10. Roerboek het geheel en laat het vervolgens 15-20 minuten op laag vuur verder garen.
  11. Breng het op smaak met de maggiblokjes en zwarte peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *