Antroewa eet je op verschillende manieren. In Surinaamse soepen of met rijst. De antroewa is familie van de aubergine en de tomaat. Met noemt het ook wel witte aubergine.
De antroewa wordt onrijp klaargemaakt.
Rijpe antroewa’s worden donker van kleur en barsten open. Wachten tot een antroewa rijp wordt, alvorens het te bereiden heeft dus geen zin. Antroewa maak je op verschillende manieren klaar. Stoven of roerbakken.
De Antroewa bevat boordevol ijzer! In de Surinaamse keuken eten we Antroewa met zoutvlees, garnalen of (gerookte) kip.
Recept Afdrukken
Antroewa
Instructies
Verwijder de kronen en spoel de antroewa's af.
Snijd de antroewa in 8 stukken.
Kook het zoutvlees uit of week de gerookte garnalen.
Snijd de ui, knoflook en tomaten in kleine stukken.
Schenk olijfolie in een wok en laat dit heet worden.
Doe nu de uien in de wok en fruit ze aan. Voeg daarna de in stukken gesneden antroewa toe.
Voeg nu de fijngesneden stukjes knoflook, tomatenpuree en tomaten toe.
-
Voeg nu het zoutvlees, gerookte kip of de garnalen toe.
Roerboek het geheel en laat het vervolgens 15-20 minuten op laag vuur verder garen.
Breng het op smaak met de maggiblokjes en zwarte peper.
Bij dit recept staat niet wanneer je de antroewa moet toevoegen.
We gaan het even aanvullen. Bedankt voor je oplettendheid! De antroewa voeg je na de uien toe. Doe roerbak je namelijk.
Als hrt te bitter is zet je een beetje suiker naar smaak