Site Overlay

Surinaamse roti met kip

Als je aan Surinaams eten denkt, denk je al snel aan: ROTI!

Ieder liefhebber van de Surinaamse keuken is weg van Roti. Mijn oma maakte vroeger haar roti bladen helemaal zelf. Ik kan me nog herinneren dat ze de bladen vulde met gestampte gele erwten. Daar zat enorm veel tijd in. Om heel eerlijk te zijn ga ik voor gemak. Maak je toch liever je eigen roti bladen? Bekijk dan Pagina 38 van dit kookboek om het recept voor de Roti bladen terug te vinden.

Surinaamse roti met kip

Als je aan Surinaams eten denkt, denk je al snel aan: ROTI!
Ieder liefhebber van de Surinaamse keuken is weg van Roti. Mijn oma maakte vroeger haar roti bladen helemaal zelf. Ik kan me nog herinneren dat ze de bladen vulde met gestampte gele erwten. Daar zat enorm veel tijd in. Om heel eerlijk te zijn ga ik voor gemak. Maak je toch liever je eigen roti bladen? Bekijk dan Pagina 38 van het Surinaams koken met Jen kookboek om het recept voor de Roti bladen terug te vinden.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties 4 personen
calorieën 445 kcal

Equipment

  • Pan (eieren)
  • Hapjespan

Ingrediënten
  

  • 3 roti vellen kries roti is the best!
  • 1 kg kip kipdijfilet of 1 kg kippenbouten
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngeperst
  • 500 gram Kousenband vers of diepvries variant
  • 4 Eieren gekookt en gepeld
  • 6 Kruimige Aardappelen in parten ,
  • 4 el Massala of Switi Massala mix
  • 2 e Olijfolie
  • Zeezout of Maggblokje naar smaak
  • 1 Madame Jeanette optioneel mee laten stoven

Instructies
 

  • Breng de eieren aan de kook en pel ze.
  • Was en snijd het vlees.
  • Laat het vlees uitlekken, hierdoor kan je het vlees later goed opbakken.
  • Verhit voldoende olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook hierin.
  • Doe dan 2 eetlepels Massala en bak de uien en knoflook in de olijfolie kort mee, doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de Massala niet aanbrandt.
  • Schenk extra olijfolie in de wok als dat nodig is.
  • Roerbak het vlees door de massala kruiden.
  • Keer het vlees regelmatig om.
  • Zodra het vlees gaar is schenk je 300 ml water bij het vlees.
  • Laat het geheel circa 20 minuten sudderen.
  • Doe hier na 10 minuten de gekookte en gepelde eieren bij.
  • Verhit in een aparte wok een eetlepel olijfolie.
  • Roerbak de kousenband zonodig met een uitje en tomaat in circa 15 minuten gaar.
  • Verwarm de roti plaat/pannenkoek. Serveer het samen met het vlees een gekookt eitje en kousenband.

Notities

Roti is onmisbaar in onze Surinaamse keuken. Inmiddels zijn er al veel varianten rotiplaten op de markt. Je authentieke roti valt en staat met de rotivellen en een goede massala!
Let op:
Oei! Laat jezelf niet voor de gek houden. Er zijn talloze roti recepten.
De Surinaamse roti plaat/vel is altijd gevuld. Met gele spliterwten of aardappel.
Surinaamse roti plaat/vel is altijd gevuld. Met gele spliterwten of aardappel.
Ongewijzigd: Met dit recept weet je zeker dat je authentieke roti maakt!
Trefwoord roti,kip,kousenband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *