Recept van de week: Pindasoep

Pindasoep behoort tot één van mijn favoriete Surinaamse soepen. Het is een authentiek Surinaams gerecht. Door gebruik te maken van een lekkere pindakaas maak jij je maaltijd compleet. Kies je pindakaas met zorg uit. Ik gebruik de pikante pindakaas van met merk: Swiet Moffo. Dit doe ik dan wel op de momenten dat ik pindasoep voor mezelf maak. De kinderen eten dan niet mee. Door gebruik te maken van pindakaas van een ander merk, zonder peper maak je het gerecht voor het gehele gezin. Het is uiteraard ook mogelijk om een pikante pindakaas te combineren met een pindakaas zonder peper.

Recept van de week: Pindasoep

Pindasoep behoort tot één van mijn favoriete Surinaamse soepen. Het is een authentiek Surinaams gerecht. Door gebruik te maken van een lekkere pindakaas maak jij je maaltijd compleet. Kies je pindakaas met zorg uit. Ik gebruik de pikante pindakaas van met merk: Swiet Moffo. Dit doe ik dan wel op de momenten dat ik pindasoep voor mezelf maak. De kinderen eten dan niet mee. Door gebruik te maken van pindakaas van een ander merk, zonder peper maak je het gerecht voor het gehele gezin. Het is uiteraard ook mogelijk om een pikante pindakaas te combineren met een pindakaas zonder peper. Dit recept is te maken met kip en/of zoutvlees. Het is uiteraard ook mogelijk om er een VEGA variant van te maken.
2.34 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Soep
Keuken Surinaams
Porties 6 porties
calorieën 169 kcal

Equipment

  • Soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 liter water
  • Pindakaas optioneel: Swiet Moffo Pikante Pindakaas
  • Maggiblokjes
  • 8 Pimentkorrels kort afspoelen voor gebruik
  • 8 takjes selderij maak gebruik van verse selderij. Je gebruikt alleen de bladeren.
  • Zoutvlees optioneel, Kip (optioneel )
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1 Madame Jeanette optioneel
  • Laurierblad optioneel
  • 1 Ui optioneel in stukken
  • Basmati rijst optioneel, een kommetje rijst bij je pindasoep

Instructies
 

  • Breng het zoutvlees gedurende 15 minuten aan de kook en snijd het in stukken.
  • Trek een bouillon uit de ontzouten zoutvlees, selderij, ui en pimentkorrels.
  • Schenk 4 soeplepels bouillon in een schaal en roer de pinda- kaas erdoorheen. Het dient een gladde massa te worden. Schenk tot slot de gladde massa pindakaas bij de rest van het bouillon.
  • Roer het geheel door elkaar en laat het geheel gedurende 20 minuten op zacht vuur koken.
  • Zout en zwarte peper toevoegen naar smaak.
  • Garneer de pindasoep met stukjes selderij.
  • Zout en zwarte peper toevoegen naar smaak.
  • Garneer de pindasoep met stukjes selderij.

Notities

Persoonlijk vind ik pindasoep het lekkerst als deze wat dikker van structuur is. Gaat je voorkeur uit naar een “waterige” pin-dasoep? Voeg t dens het kookproces dan extra water aan het geheel toe. Mocht je dit doen, vergeet dan niet extra smaak hieraan toe te voegen.
Trefwoord Pindasoep

Aanbevolen artikelen

7 Comments

  1. Ronald

    1 ster
    Wat een onduidelijk recept is dit. Alles is bijna optioneel. De soep is super zout geworden en niet te eten. Ik schaam me voor mijn gezin dat ik dit gemaakt heb. Nu moeten we aan de gebakken eieren. Schrijf gewoon een recept stap voor stap en niets optioneel.

    1. Jen

      Gelukkig bepaal ik helemaal zelf hoe ik een recept ontwikkel. Vervelend dat dit recept bij u niet gelukt is.
      Volgens mij is het verkeerd gegaan bij het ontzouten van het zoutvlees. Heeft u datzelfde water gebruikt voor de pindasoep?
      Grote kans dat dit verkeerd is gegaan. Op het moment dat u de stappen, stap voor stap volgt bent u helemaal vrij om zelf de hoeveelheid zout/maggiblokjes toe te voegen. Dit blijft een kwestie van smaak en zout zal altijd naar smaak toegevoegd worden. Ik hoop dat de gebakken eieren in ieder geval smaakte. Soso Lobi, Jen

      1. Willem

        Ik haak ook al af bij het trekken van bouillon en ontzouten van vlees.. Voor Surinamers misschien gesneden koek maar die hebben dit recept waarschijnlijk al niet nodig..

      2. byssch

        5 sterren
        Prima recept Jen, gebruik madamjanet de heetste peper, lekker lekker. Boerhoes zijn niets gewend. Rijst Kip soeppakket compleet, Seroendeng of gadogado enz. Persoonlijk hou ik meer van Creoolse keuken.

    2. Louise

      Recept is duidelijk dat U niet goed kunt lezen en U zoutvlees niet goed heeft gewassen kan Mevrouw Men niets aan doen,hopelijk heeft U de eieren in ongezouten roomboter gebakken.

  2. Boeler

    1 ster
    Dan moet u het er duidelijker bijzetten dat het zoutvlees ontzout moet worden door te koken en zelf het water een keer verversen ook nog,
    En dat water niet gebruiken voor de soep!
    Want hoe ik het lees begrijp ik dat mensen het verkeerd gaan maken zoals ronald.
    Lobi Maraboy

    1. TEAM SKMJ

      Bedankt voor je reactie/tip. We zullen dit in acht nemen/bijvoegen op het moment dat we de recepturen weer doorlopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept