Site Overlay

Recept van de week: Pindasoep

Pindasoep behoort tot één van mijn favoriete Surinaamse soepen. Het is een authentiek Surinaams gerecht. Door gebruik te maken van een lekkere pindakaas maak jij je maaltijd compleet. Kies je pindakaas met zorg uit. Ik gebruik de pikante pindakaas van met merk: Swiet Moffo. Dit doe ik dan wel op de momenten dat ik pindasoep voor mezelf maak. De kinderen eten dan niet mee. Door gebruik te maken van pindakaas van een ander merk, zonder peper maak je het gerecht voor het gehele gezin. Het is uiteraard ook mogelijk om een pikante pindakaas te combineren met een pindakaas zonder peper.

Recept van de week: Pindasoep

Pindasoep behoort tot één van mijn favoriete Surinaamse soepen. Het is een authentiek Surinaams gerecht. Door gebruik te maken van een lekkere pindakaas maak jij je maaltijd compleet. Kies je pindakaas met zorg uit. Ik gebruik de pikante pindakaas van met merk: Swiet Moffo. Dit doe ik dan wel op de momenten dat ik pindasoep voor mezelf maak. De kinderen eten dan niet mee. Door gebruik te maken van pindakaas van een ander merk, zonder peper maak je het gerecht voor het gehele gezin. Het is uiteraard ook mogelijk om een pikante pindakaas te combineren met een pindakaas zonder peper. Dit recept is te maken met kip en/of zoutvlees. Het is uiteraard ook mogelijk om er een VEGA variant van te maken.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Gang Soep
Keuken Surinaams
Porties 6 porties
calorieën 169 kcal

Equipment

  • Soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 liter water
  • Pindakaas optioneel: Swiet Moffo Pikante Pindakaas
  • Maggiblokjes
  • 8 Pimentkorrels kort afspoelen voor gebruik
  • 8 takjes selderij maak gebruik van verse selderij. Je gebruikt alleen de bladeren.
  • Zoutvlees optioneel, Kip (optioneel )
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1 Madame Jeanette optioneel
  • Laurierblad optioneel
  • 1 Ui optioneel in stukken
  • Basmati rijst optioneel, een kommetje rijst bij je pindasoep

Instructies
 

  • Breng het zoutvlees gedurende 15 minuten aan de kook en snijd het in stukken.
  • Trek een bouillon uit de ontzouten zoutvlees, selderij, ui en pimentkorrels.
  • Schenk 4 soeplepels bouillon in een schaal en roer de pinda- kaas erdoorheen. Het dient een gladde massa te worden. Schenk tot slot de gladde massa pindakaas bij de rest van het bouillon.
  • Roer het geheel door elkaar en laat het geheel gedurende 20 minuten op zacht vuur koken.
  • Zout en zwarte peper toevoegen naar smaak.
  • Garneer de pindasoep met stukjes selderij.
  • Zout en zwarte peper toevoegen naar smaak.
  • Garneer de pindasoep met stukjes selderij.

Notities

Persoonlijk vind ik pindasoep het lekkerst als deze wat dikker van structuur is. Gaat je voorkeur uit naar een “waterige” pin-dasoep? Voeg t dens het kookproces dan extra water aan het geheel toe. Mocht je dit doen, vergeet dan niet extra smaak hieraan toe te voegen.
Trefwoord Pindasoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *