Dit recept is wegens de vele views extra bekijken en wij hebben een leuke tip!
Door dit gerecht helemaal kidsproof te maken én nog sneller te bereiden raden we je de Ketjap marinade of Surinaamse marinade bij Jen’s Foodspot aan. De start van je Surinaamse én Caribische keuken.

Snijbonen met rijst en kip
Binnen 30 minuten maak je dit overheerlijke gerecht. Regelmatig staat dit gerecht bij ons op tafel. Bij dit gerecht is het lekker om de snijbonen zo puur mogelijk te houden. Wij eten het met kip in ketjap. Lees snel verder voor het gehele recept.
Ingrediënten
- 500 gram rijst
- 600 gram snijbonen bij voorkeur, voorgesneden
- 2 uien in blokjes gesneden
- 1 kilo kipdijfilet of kippenbouten
- 2 takjes selderij
- 4 teentjes knoflook
- 80-100 ml ketjap manis
- 1 tomaat
- 2 maggiblokjes voor de snijbonen en het vlees
- snufje zwarte peper
- madame jeanette optioneel
- 2 eetlepels olie zonnebloem of olijfolie
Instructies
- Was en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de snijbonen in schuine stukken. (mits je geen voorgesneden snijbonen gebruikt)
- Schenk olijfolie in een wok en laat dit goed heet worden.
- Fruit een gesneden ui en knoflook. Doe de snijbonen erbij en roerbak het geheel op middelhoog vuur.
- De snijbonen zijn lekker als ze niet te zacht zijn en een stevige bite hebben. Als de snijbonen op staan begin je met het vlees.
- Was en snijd het vlees in stukken. Plaats het vlees in een kom om te marineren.
- Snijd de ui en tomaat in blokjes en doe ze in een kom.
- Doe 80 ml ketjap, een maggiblokje, zwarte peper en gewassen selderij blaadjes in de kom.
- Roer het geheel en laat het 15 minuten intrekken.
- Schenk olijfolie in een pan en laat dit goed heet worden.
- Bak het vlees als eerst hierin en haal daarna de uien, tomaten-blokjes met een lepel uit de marinade en bak het mee.
- Als het vlees bijna gaar is schenk je de rest van de marinade en een kop water erbij.
- Laat het geheel circa 25 minuten pruttelen op laag vuur.
- Doe naar eigen smaak een maggiblokje en zwarte peper overde snijbonen en het vlees.
- Serveer het vlees met rijst en snijbonen.
Notities
Tip:
Maak het gerecht af met een beetje zuurgoed. Het is ook mogelijk om dit gerecht met kousenband te maken. De bereidingswijze blijft daarbij hetzelfde.
Maak het gerecht af met een beetje zuurgoed. Het is ook mogelijk om dit gerecht met kousenband te maken. De bereidingswijze blijft daarbij hetzelfde.