Recept: Petjel

Petjel

Een heerlijk vegetarisch, vegan en gezond bijgerecht. Petjel is een combinatie van kousenband, spitskool en taugé. Petjel is ook heerlijk bij Surinaamse nasi of bami. Je maakt je eigen petjel met de onderstaande ingrediënten.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Surinaams
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • kousenband
  • taugé
  • spitskool
  • Surinaamse pindasaus het Surinaams merk, Swiet Moffo heeft lekkere pindasaus

Instructies
 

  • Was en snijd de kousenband in stukjes.
  • Doe hetzelfde met de spitskool.
  • Snijd deze vervolgens in slierten.
  • Kook de kousenband en spitskool beetgaar. Het is bij petjel de bedoeling dat de groenten een knapperige bite hebben.
  • Dop de uiteinden van de tauge. De bruine slierten gebruiken we niet.
  • Voeg de taugé na 15 minuten toe.
  • Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
  • Maak de pindasaus gereed.
  • Plaats de kousenband, spitskool en taugé op een bord en schenk daar de pindasaus overheen. Nu hoef je alleen nog maar te genieten van je homemade petjel.

Notities

Tip:
Maak van je bijgerecht een hoofdgerecht door er stukjes stok
brood en kipsaté aan toe te voegen.
Trefwoord Petjel

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept