
Petjel
Een heerlijk vegetarisch, vegan en gezond bijgerecht. Petjel is een combinatie van kousenband, spitskool en taugé. Petjel is ook heerlijk bij Surinaamse nasi of bami. Je maakt je eigen petjel met de onderstaande ingrediënten.
Ingrediënten
- kousenband
- taugé
- spitskool
- Surinaamse pindasaus het Surinaams merk, Swiet Moffo heeft lekkere pindasaus
Instructies
- Was en snijd de kousenband in stukjes.
- Doe hetzelfde met de spitskool.
- Snijd deze vervolgens in slierten.
- Kook de kousenband en spitskool beetgaar. Het is bij petjel de bedoeling dat de groenten een knapperige bite hebben.
- Dop de uiteinden van de tauge. De bruine slierten gebruiken we niet.
- Voeg de taugé na 15 minuten toe.
- Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
- Maak de pindasaus gereed.
- Plaats de kousenband, spitskool en taugé op een bord en schenk daar de pindasaus overheen. Nu hoef je alleen nog maar te genieten van je homemade petjel.
Notities
Tip:
Maak van je bijgerecht een hoofdgerecht door er stukjes stokbrood en kipsaté aan toe te voegen.
Maak van je bijgerecht een hoofdgerecht door er stukjes stokbrood en kipsaté aan toe te voegen.