Broodtaart

Als er iets zonde is, is dat eten weggooien. Wij proberen dat altijd te beperken. Gelukkig lukt dit aardig. Restjes brood over? Maak dan eens deze lekkere broodtaart. Dit recept is op basis van wit brood.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Gang Nagerecht
Keuken Surinaams
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 15 sneetjes wit brood euroshopper of ”oud”brood
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml halfvolle melk
  • 5 eieren
  • 85 gram smeerbare roomboter
  • rozijnen of andere (gedroogde) vruchten
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 theelepel amandelessence
  • 50 gram suiker
  • 3 zakjes vanille suiker
  • 1 eetlepel kaneel

Instructies
 

  • Wel de rozijnen in warm water.
  • Scheur de sneetjes brood in stukjes.
  • Doe de stukjes brood in een ruime kom.
  • Schenk de kokosmelk erbij.
  • Voeg de halfvolle melk hieraan toe.
  • Meng het geheel met een lepel, de halfvolle melk en kokosmelk trekt in het brood.
  • Voeg de eieren, boter en rozijnen toe en roer het geheel tot een gladde massa.
  • Doe vervolgens de vanille suiker, vanille essence, suiker, kaneel en amandel essence erbij en roer dit nogmaals goed door elkaar.
  • Schenk het beslag in een ingevette bakvorm.
  • Bak het geheel op 170 graden in 35 minuten gaar (airfryer) of in een voorverwarmde oven.

Notities

Tip 1:
Varieer met brood. Glutenvrij brood is ook mogelijk als basis.

Voeg er noten of muesli aan toe voor een gezonder tussen
doortje.
Wees niet bang, de Surinaamse smaak verlies je door
 de toevoeging van vanille en amandel essence niet.
Tip 2: Het is ook mogelijk om broodtaart zonder boter te maken.
Trefwoord Broodtaart

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept