
Boulanger (aubergine) met rijst en gedroogde garnalen
Gedroogde garnalen zijn handig om in je voorraadkast te bewaren. Je maakt hier een volwaardig rijstgerecht mee en ze blijven lang houdbaar. Een van de recepten met gedroogde garnalen is: Boulanger (aubergine) met gedroogde garnalen en rijst.Aubergine is een groente dat op talrijke manieren te maken is. In de Surinaamse keuken behoort boulanger tot mijn favoriete manier om de aubergine te bereiden. Soms is het heerlijk om even geen vlees te eten. Gedroogde garnalen zijn dan een lekkere switch.
Ingrediënten
- 500 gram rijst basmati rijst
- 2 aubergines gewassen en in blokjes gesneden
- 1 knoflook fijngeperst
- 2 uien in blokjes gesneden
- 2 maggi blokjes
- 1 eetlepel massala 1 volle eetlepel, voor een extra kruidige smaak voeg je er een extra eetlepel massala aan toe.
- 100 gram gedroogde garnalen
- 200 ml water
- snufje zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels olie zonnebloem of olijfolie
Instructies
- Was en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Spoel de aubergines af en verwijder de uiteinden.
- Halveer de aubergines en snijd het in kleine blokken.
- Wel de gedroogde garnalen en knijp ze uit.
- Verhit olijfolie in een pan.
- Fruit de uien en knoflook.
- Voeg de gedroogde garnalen hieraan toe.
- Roerbak het geheel.
- Doe de aubergine erbij en roerbak gedurende 5 minuten.
- Voeg 200 ml water aan het geheel en een maggiblokje.
- Laat het geheel 20 minuten stomen.
- Doe er een eetlepel massala bij, roer het geheel en laat hetverder sudderen.
- Zodra de aubergine zacht is, voeg je nog een maggiblokjeeraan toe en zwarte peper naar smaak.
- Na 20 minuten doorkoken op laag vuur is het gerecht klaar omte serveren.
Notities
Tip:
Geen liefhebber van vis? Maak dit gerecht dan met zoutvlees. Door het zoutvlees eerst uit te koken en vervolgens te vervangen in dit recept.
Is de aubergine nog hard?
Voeg er dan extra water aantoe en laat het geheel iets langer doorkoken. Als je de aubergine met een vork makkelijk plat drukt, is je Boulanger klaar.