
Basisrecept Bojo (cassave/kokos cake)
Bojo is een Surinaamse taart, gemaakt van geraspte cassave en kokos. Door het toevoegen van rozijnen krijgt deze taart een lekkere bite.
Ingrediënten
- 1 kg geraspte cassave uit de diepvries, 1 dag van tevoren laten ontdooien
- 1 blik gecondenseerde melk
- 600 ml kokosmelk
- 100 gram roomboter
- 2 handjes rozijnen optioneel, bij gebruik van tevoren de rozijnen laten weken
- 180 gram geraspte kokos
- 1 theelepel amandelessence
- 1 theelepel vanille essence
- 2 zakjes vanille suiker
- 200 gram witte basterdsuiker
- gesuikerde muisjes om na afloop over de Bojo heen te strooien
- 1 eetlepel kaneel
Instructies
- Verwarm je oven voor op 190 graden.
- Wel de rozijnen in warm water.
- Plaats de ontdooide, geraspte cassave in een kom.
- Laat het roomboter even smelten in de magnetron of een steelpannetje.
- Roer vervolgens de roomboter door de geraspte cassavemassa.
- Doe de basterdsuiker, kokosmelk, geraspte kokos, vanillesuiker, vanille essence, amandel essence, kaneel en de rozijnen bij de massa.
- Roer het geheel met een spatel of pollepel.
- Vet een bakblik in.
- Schenk het beslag in een bakblik.
- Bak je Bojo op 180 graden in 50 minuten af. Na het bereiden en afkoelen kan je de bojo versieren met suikermuisjes.
Notities
Tip:
Heb je liever een bruine bojo?
Voeg dan bruine basterdsuiker toe aan het mengsel.
Heb je liever een bruine bojo?
Voeg dan bruine basterdsuiker toe aan het mengsel.

[…] can find the recipe and other Surinamese recipes on Netherland based, Surinamese blogger Jen website […]