Basisrecept Bojo (cassave/kokos cake)

Bojo is een Surinaamse taart, gemaakt van geraspte cassave en kokos. Door het toevoegen van rozijnen krijgt deze taart een lekkere bite.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 50 min
Gang Nagerecht
Keuken Surinaams
Porties 7 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg geraspte cassave uit de diepvries, 1 dag van tevoren laten ontdooien
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 600 ml kokosmelk
  • 100 gram roomboter
  • 2 handjes rozijnen optioneel, bij gebruik van tevoren de rozijnen laten weken
  • 180 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel amandelessence
  • 1 theelepel vanille essence
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • gesuikerde muisjes om na afloop over de Bojo heen te strooien
  • 1 eetlepel kaneel

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 190 graden.
  • Wel de rozijnen in warm water.
  • Plaats de ontdooide, geraspte cassave in een kom.
  • Laat het roomboter even smelten in de magnetron of een steelpannetje.
  • Roer vervolgens de roomboter door de geraspte cassavemassa.
  • Doe de basterdsuiker, kokosmelk, geraspte kokos, vanillesuiker, vanille essence, amandel essence, kaneel en de rozijnen bij de massa.
  • Roer het geheel met een spatel of pollepel.
  • Vet een bakblik in.
  • Schenk het beslag in een bakblik.
  • Bak je Bojo op 180 graden in 50 minuten af. Na het bereiden en afkoelen kan je de bojo versieren met suikermuisjes.

Notities

Tip:
Heb je liever een bruine bojo?

Voeg dan bruine basterdsuiker toe aan het mengsel
.
Trefwoord bojo

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept