Pom is onmisbaar in de Surinaamse keuken maar wat is pom nou precies?

Pom is een Surinaamse ovenschotel. Het is van Creoolse oorsprong. Pom was ook bekend bij de vroegere Joden.

De basis van pom is Pomtayer. De tayer is een plant uit de aronskelkfamilie. Het is een kruidachtige, vaste plant waarvan de wortelknollen voor de pom gebruikt worden en de bladeren als groenten bij een rijstgerecht worden gegeten.

Pom is op verschillende manieren te maken en te eten.

  • Op een broodje
  • Op een wrap
  • Met kip, zoutvlees of vegetarisch.

De smaak van pom is authentiek en heerlijk.

Heb jij een keer pom gegeten of misschien wel zelf gemaakt?

In het Surinaams koken met Jen, kookboek is hét recept voor een heerlijke pom te vinden!

Aanbevolen artikelen

2 Comments

  1. instafamoushub.com

    De West-Afrikaanse keuken heeft een onuitwisbare culinaire cultuur achter gelaten in de Surinaamse keuken en Surinaams koken, mede door de West-Afrikaanse slaven die via Brazilie naar Suriname werden gebracht.

  2. […] we in diverse Surinaamse gerechten.Denk hierbij aan Surinaamse gele pesi soep, okersoep maar ook in pom of gewoon op een broodje.De voorbereiding van het maken van zoutvlees duurt langer dan de bereiding […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *