Pom is kenmerkend in de Surinaamse keuken maar wat is pom precies?

Pom is een Surinaamse ovenschotel van Joodse oorsprong.

Het basisingrediënt is afkomstig van de wortelknollen van de tayer die in heel Zuid-Amerika groeit, ook in het binnenland van Suriname.

Pom is heerlijk bij de volgende gerechten:

  1. Rijst met kip en kousenband

2. Bruine bonen met rijst

3. Rijst met, kip en snijbonen

4. Een broodje pom

Er zijn talrijke manieren om pom te nuttigen.

Pom is ook niet weg te denken uit de Surinaamse feestkeuken.

Tegenwoordig nuttigt men ook vegetarische pom.

Dit maakt de pom zo uniek.

 

Persoonlijk vind ik pom heerlijk met zoutvlees een stukjes kipdijfilet.

Ben je zelf niet zo weg van pom met zoutvlees?

Laat dan gewoon het zoutvlees weg…

Heb jij weleens een pom gemaakt?

 

Is het bevallen?

Ik ben erg benieuwd!

 

 

 

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *