Paul Geertsma winnaar Loop Leeuwarden 10 KM!

BAM! Paul Geertsma is de winnaar van Loop Leeuwarden 2022! 10 KM  

Ja. Nét zo innovatief als hoe Surinaams koken met Jen er in én vanaf 2022 over denkt.

Paul Geertsma winnaar Loop Leeuwarden 2022 Sponsor Surinaams Koken met Jen

Zo snel dat Paul Geertsma over de finish ging in Leeuwarden op het Zaailand en vele mensen achter zich liet.

loopleeuwardenwinnaar
Loop Leeuwarden Paul Geertsma onderweg naar de finish

Op zondag 15 mei 2022 heeft er in Leeuwarden de Loop Leeuwarden plaatsgevonden. Surinaams koken met Jen is sponsor van Paul Geertsma. Door Paul Geertsma te steunen in zijn: trainingen, trainingskampen etc. het traject voor zijn wedstrijden kunnen sporters als Paul Geertsma bepaalde prestaties behalen. En juist dat is belangrijk. Door zelf een achtergrond in de sport te hebben. (Ja jongens, zou je niet verwachten he? Met mijn inmiddels Roti-mama buik) weet ik hoe het is om een bepaalde focus te hebben. Doelen te stellen. Ondernemen en sporten zijn voor mij één. Vandaar dat ik het met bepaalde mensen erg goed kan vinden. En met een bepaalde type mensen ook weer helemaal niet.

Het unieke van de Loop Leeuwarden is dat iedereen in beweging komt. Jong én oud.

De reden dat wij hier op het razendsnel groeiende community én platform Surinaams koken met Jen er nu direct aandacht aan besteden is als volgt:

Zoals jullie weten hebben ook wij een mooie groei doorgemaakt. Onze recent nieuwe samenwerking met Jen’s Foodspot én het feit dat heel veel mensen in Nederland op deze zonnige dag i.c.m. de bezoekersaantallen zo na corona wel weer toe waren na een event als deze konden wij als hoofdsponsor van Paul Geertsma zo trots als een pauw niet wachten op de reguliere media. De volgers van mij weten hoe mijn ‘band’ met de media is.

Met de magische grens van de 1.000.000 bezoekers op deze tropische website staan wij voor verbinding. 

Wij feliciteren Paul Geertsma daarom met deze unieke overwinning.

Wij feliciteren Paul Geertsma niet alleen. Ook voor de Janco Rijpstra (tweede) én Marcel Adema (derde). Wij van Surinaams koken met Jen weten als geen ander wat het achter de schermen aan voorbereiding vergt én het van jullie vraagt. Het trainen. Streng zijn voor jezelf. De discipline. Mindset. En dan. Ja.

Dat moment! 

Wij weten hoe het voelt om er alleen voor te staan, om niet begrepen te worden in een eigen strijd en soms een stille strijd. Ook dat weten wij.

Wij Surinamers weten ook dat eten voor verbinding zorgt. Dit heb ik (Jen, de schrijver van dit bericht én tevens eigenaresse van deze blog) gemerkt aan alle roti’s welke ik aan de Schrans in Leeuwarden heb mogen verkopen. Man, man man. Op een gegeven moment kon ik zelf geen roti meer zien of horen. 😉

Daarom doen wij er nog even op z’n Surinaams een schepje bovenop. 

Zelf doe ik dat niet hoor. Ik heb het e.e.a besproken & heb een leuk idee bedacht. 

De winnaar van Loop Leeuwarden 2022 , Paul Geertsma levert vanuit Jen’s Foodspot i.s.m. Surinaams koken met Jen een goed gevulde Roti Box zodat jullie 2 zelf thuis aan zijn maten welke hij achter hem liet. Ja, Paul was jullie te snel af. Weet je hoe dat komt? Ja, het lag aan zijn snelheid. Maar dat was het niet alleen…

In stilte knokte en vocht Paul… Paul knokte terug… terug van een blessure.. een operatie…

Paul knokte. Kwam van ver. Moest weer even van ver komen. Maar hij was stil. Gefocust. 

In tijden waar er al genoeg andere zaken zijn als oorlogen en bijvoorbeeld de toeslagenaffaire. 

Is geven, eten. Er voor elkaar zijn. Verbinding juist datgeen dat belangrijk is.

Paul, wat heb jij dit toch goed gedaan. Het feit dat jij je dagelijks inzet om wat terug te geven aan Nederland mag gezegd worden. In het bijzonder aan kinderen. Kinderen zijn de toekomst. Ik neem dit moment direct om aandacht te vragen om in ieder geval de Kindregeling ergens te versnellen voor de getroffen gezinnen & kinderen in de Toeslagenaffaire. De Toeslagenaffaire is meer, veel en veel meer.

Dit gaat zoveel verder en zoveel dieper

We doen het voor de kinderen. Kinderen zijn de toekomst. Zij mogen nooit. Maar dan ook nooit, nee nooit het slachtoffer zijn en worden. Ik weet dat Staatssecretaris Aukje de Vries momenteel enorm haar best doet.

Laten we verbinden. Liever voor elkaar zijn. Elkaar accepteren. Ongeacht onze kleur of een ieders afkomst.

Paul geeft het stokje door en heeft vandaag zijn zoon Fender voor het eerst meegenomen naar de Loop Leeuwarden. De Kids Run is succes! Kijk de lach op zijn gezicht!

Fender klaar voor zijn eerste Kids Run! Als papa het niet kan. Doet hij het. Leren van de beste.

En dan.

Paul Geertsma, De winnaar van Loop Leeuwarden 2022 10 KM bedankt alle sponsoren die deze Loop Leeuwarden 2022 mede mogelijk hebben gemaakt. En dat zijn er een hele hoop. Intern zal er nog een mailing uitgaan want er zijn een hoop zaken waar jullie wellicht wat mee kunnen!

Paul Geertsma bedankt jullie én Surinaams koken met Jen 

Help jij Paul Geertsma mee over de finish van Loop Leeuwarden 2023? En wellicht zijn andere maten van Lionitas in 2023? – Wij van Surinaams koken met Jen hebben in onze cultuur geleerd namelijk nooit mensen te laten vallen. Dat doen wij niet.


Paul Geertsma is naast winnaar Loop Leeuwarden, Freelance Journalist maar ook maatschappelijk betrokken. Door zijn kennis terug te geven geeft hij les in het basisonderwijs en is hij enorm weg van Surinaamse roti.

Zijn Surinaamse roti maakt Jen natuurlijk altijd. Jen is ondernemer en ook maatschappelijk enorm betrokken.

Sporten en voeding gaat natuurlijk samen. Geen gekke match toch? Dat Surinaams koken met Jen sponsor is van Paul Geertsma? En dat hij Loop Leeuwarden dan nog heeft gewonnen maakt ons dan extra trots. Wij trekken de lijntjes door en ik als strateeg trek de lijntjes verder. Wil jij meer weten over Paul zijn voedingsschema? Of hoe Paul Geertsma het tropische weet te combineren? i.s.m. het voedingscentrum zijn er natuurlijk een aantal diverse tropische recepten van mij. Welke ik heb mogen ontwikkelen. Vanaf de bodem. Een heel belangrijk iets wat vele mensen helemaal niet weten. En zo is dat net als hardlopen. Op de achtergrond spelen er zoveel zaken. En dat is het met heel veel dingen. Bij heel veel zaken.

Bekijk alle lekkere tropische recepten hier van mij op de site van het voedingscentrum!

Ook in 2022 loop ik nog tegen heel veel discriminatie aan. En dat is heel jammer.

En ook een reden voor mij, persoonlijk dat ik ervoor heb gekozen om stap voor stap uitendelijk terug te gaan keren naar mijn eigen land. Niet direct. Ik heb geen haast. Maar ik zal wel stap voor stap de eerste stappen gaan maken en nemen om terug te keren. Naar mijn geboorteland.

Tot die tijd hoop ik zoveel mogelijk te gaan verbinden. En ja, dat kan en zal alleen gebeuren met…

ETEN

Een mooie week lieve mensen.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *