Site Overlay

Surinaams koken met Jen Foodbox week 9 & 10

Diverse Surinaams koken met Jen lezers en volgers bestellen regelmatig de: Surinaams koken met Jen foodboxen.

Heel erg bedankt hiervoor!

Zoals eerder vermeld zullen de recepten nu online staan.

Hierdoor besparen we (onnodig) papier.

Deze week staan de volgende gerechten op het menu.

Alle ingrediënten zijn in je Surinaams koken met Jen Foodbox te vinden.

(excl. olie, zout & peper)

 

 

 

 

Bami + Kip met Surinaamse marinade

Bereidingswijze:

  1. Was het vlees en snijd 1 ui en 2 teentjes knoflook.
  2. Kook tussendoor de spaghetti beetgaar en laat het uitlekken.
  3. Schenk een eetlepel (olijf)olie in een pan.
  4. Fruit de uien en knoflook.
  5. Bak het vlees goudbruin.
  6. Doe de Bami groenten bij het vlees en roerbak het geheel.
  7. Doe de Surinaamse marinade (+-10 eetlepels) in de pan.
  8. Roerbak verder op middelhoog vuur.
  9. Doe nu de spaghetti erbij en roerbak het geheel.
  10. Zwarte peper en een snufje aromat/zout naar smaak toevoegen.
  11. Lekker eten!

Rijst met kip en zuurkool

Optioneel: +aardappelen.

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en breng rijst aan de kook.
  2. Was het vlees en marineer het met de ”zuurkool” kruidenmix.
  3. Doe de zuurkool in een vergiet en spoel het even af.
  4. Laat dan de zuurkool uitlekken.
  5. Bak het gemarineerde vlees goudbruin.
  6. Doe de zuurkool en aardappelen erbij.
  7. Schenk circa 60 ml water bij het geheel en laat het op zacht vuur sudderen.
  8. Serveer het met rijst en een eetlepel Birambi Chutney
  9. En nu lekker eten!

Pindasoep met rijst en Tom Tom

Raadpleeg pagina 26 van je Surinaams koken met Jen kookboek.

Zoutvlees: Kook het zoutvlees uit.

Tom Tom: 

Bereidingswijze:

  1. Breng water aan de kook met een snufje zout.
  2. Verwijder de schil van de groene banaan en snijd deze in stukken.
  3. Kook de stukken banaan.
  4. Laat de stukken banaan nu afkoelen en prak het fijn met een vork.
  5. Maak hier nu balletjes van en doe dit in je pindasoep!
  6. Serveer er optioneel een beetje rijst erbij en je pindasoep is klaar!

Bonus

Snacks

Loempia met Swiet Moffo’s Birambi Chutney

  1. Snijd een ui in fijne stukjes
  2. Schenk (olijf)olie in een pan.
  3. Bak de uien samen met een tomaat in blokjes.
  4. Bak de spitskool mee, zonodig extra (olijf)olie toevoegen
  5. Doe hier nu de taugé bij.
  6. Vul de loempievellen en bak de loempia’s goudbruin.

Het is ook mogelijk om de loempia’s met kousenband te maken.

 

Surinaamse viskoekjes

Optioneel + 1 ei en paneermeel

  1. Snijd een ui en 1 tomaat  in kleine blokjes.
  2. Doe de tonijn (uitgelekt) samen met 2 theelepels van de ”Viskoekjes kruidenmix” in een kom en meng het geheel.
  3. Doe hier nu een sneetje brood bij en fijngesneden selderij.
  4. Een snufje aromat en zwarte peper naar smaak toevoegen.
  5. Kneed balletjes en druk ze voorzichtig plat.
  6. Optioneel voor een Crunchy bite: Klop een ei los en dompel de viskoekjes erin. Bedek daarna de viskoekjes met paneermeel.
  7. Verhit (olijf)olie in een pan en bak de koekjes goudbruin.
  8. Lekker genieten!

 

 

2 thoughts on “Surinaams koken met Jen Foodbox week 9 & 10

  1. Goedemiddag,

    Begrijp ik het goed dat er een foodbox te bestellen is met recepten? Het is me niet helemaal duidelijk hoe/waar?

    Hartelijke groet

    1. Hi, Bedankt voor je bericht! Dat klopt. De boxen zijn momenteel helemaal uitverkocht vandaar dat je hem helaas niet online kunt bestellen.
      Zal ik je een bericht sturen zodra de nieuwe boxen er weer zijn? Gr Jen

Laat een reactie achter op Jen Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *