
Massala kip met spitskool en rijst
Equipment
- Pan
- Wok
Ingrediënten
- 2 el Olijfolie
- 2 Uien in ringen
- 3 teentjes Knoflook fijngeperst
- 400 gram Kip(dij)filet in blokken
- 1 Spitskool gesneden en gewassen
- 3 el Switi Massala Mix te koop in de webshop
- Zwarte peper optioneel naar smaak
- 500 gram Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Instructies
- Snijd de ui
- Was het vlees en snijd het in blokken.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en fruit de ui.
- Voeg er 2 eetlepels Switi Massala Mix aan toe en bak het vlees gaar.
- Blus het af met een half kopje water. (+- 60 ml)
- Laat het gedurende 10 minuten pruttelen.
- Schenk in een andere wok een eetlepel olijfolie.
- Fruit de ui en voeg er knoflook aan toe.
- Doe de spitskool erbij en roerbak het gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
- Eventueel op smaak brengen met een snufje aroma en zwarte peper.
- Verdeel de rijst over 4 borden en leg het vlees en spitskool erover.
- Serveer je gerecht met een lekkere sambal en/of kroepoek
Top recept! Lekker man!
Hoi Jen,ik ga dit recept zometeen maken,lijkt mij heerlijk.
Alleen ik zie een foutje in jou ingrediënten,er staat 3 eetlepels massala,alleen bij de instructies staat geschreven dat er twee eetlepels gebruikt moet worden,waar blijft die lepel die overblijft?
Hallo Hans, dat kan kloppen. Je kan naar smaak zelf bepalen waar je de derde lepel voor wilt gebruiken. Je kan de kip net iets kruidiger maken of de lepel door de spitskool mengen. Groet, Jen.