Site Overlay

Massala kip met spitskool en rijst

Massala kip met spitskool en rijst

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties 4 personen
calorieën 360 kcal

Equipment

  • Pan
  • Wok

Ingrediënten
  

  • 2 el Olijfolie
  • 2 Uien in ringen
  • 3 teentjes Knoflook fijngeperst
  • 400 gram Kip(dij)filet in blokken
  • 1 Spitskool gesneden en gewassen
  • 3 el Switi Massala Mix te koop in de webshop
  • Zwarte peper optioneel naar smaak
  • 500 gram Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Instructies
 

  • Snijd de ui
  • Was het vlees en snijd het in blokken.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en fruit de ui.
  • Voeg er 2 eetlepels Switi Massala Mix aan toe en bak het vlees gaar.
  • Blus het af met een half kopje water. (+- 60 ml)
  • Laat het gedurende 10 minuten pruttelen.
  • Schenk in een andere wok een eetlepel olijfolie.
  • Fruit de ui en voeg er knoflook aan toe.
  • Doe de spitskool erbij en roerbak het gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
  • Eventueel op smaak brengen met een snufje aroma en zwarte peper.
  • Verdeel de rijst over 4 borden en leg het vlees en spitskool erover.
  • Serveer je gerecht met een lekkere sambal en/of kroepoek
Trefwoord Switi Massala Mix

1 thought on “Massala kip met spitskool en rijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *