Site Overlay

Kousenband

Kowsbanti is de Surinaamse benaming voor kousenband.

Kousenband is niet weg te denken uit de Surinaamse keuken. Je maakt kousenband met verschillende gerechten. Denk hierbij aan roti, rijst of als vulling in Surinaamse pasteitjes. Verse kousenband is het lekkerst. De diepgevroren variant is zo slecht nog niet.

Persoonlijk vind ik dat kousenband uit de diepvries veel vocht bevat. Tijdens het roerbakken schenk ik dit altijd weg.


Daarnaast proef je het verschil als je gebruik maakt van verse kousenband. Als je de mogelijkheidhebt om aan verse kousenband te komen, raad ik je aan om de kousenband zo zijn mogelijk te snijden. Dit kan in kleine blokjes of schuine stukken.

Dit is het basis recept voor kousenband.

Kousenband

Kowsbanti is de Surinaamse benaming voor kousenband. Kousenband is niet weg te denken uit de Surinaamse keuken.Je gebruikt kousenband in verschillende gerechten. Denk hierbij aan roti, rijst of als vulling in Surinaamse pasteitjes. Verse kousenband is het lekkerst. De diepgevroren variant is zo slecht nog niet. Persoonlijk vind ik dat kousenband uit de diepvries veel vocht bevat. Tijdens het roerbakken schenk ik dit altijd weg. Daarnaast proef je het verschil als je gebruik maakt van verse kousenband. Als je de mogelijkheid hebt om aan verse kousenband te komen, raad ik je aan om de kousenband zo zijn mogelijk te snijden. Dit kan in kleine blokjes of schuine stukken.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Bijgerecht
Keuken Surinaams
Porties 3 personen
calorieën 145 kcal

Equipment

  • Wok

Ingrediënten
  

  • 500 gram kousenband vers of diepvries
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 el olijfolie zwarte peper naar smaak
  • maggiblokje naar smaak
  • 3 teentjes knoflook fijngeperst

Instructies
 

  • Was en snijd de kousenband in stukjes, hoe kleiner hoe lekkerder.
  • Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur of standje 5 op je inductie kookplaat.
  • Voeg de kousenband hieraan toe en roerbak het geheel gedurende 8 minuten.; Optioneel:
  • Voeg een theelepel tomatenpuree toe en een klein beetje water.
  • Laat je kousenband gedurende 10 minuten op zacht vuur stomen.
  • Breng je kousenband op smaak met zwarte peper en een maggiblokje.

Notities

Met een eetlepel massala geef jij je kousen- band een extra twist. De Switi Massala Mix is hier erg lekker bij.
Verse kousenband is ook heerlijk in Surinaamse pasteitjes of loempia’s.
 
Trefwoord Kousenband

1 thought on “Kousenband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *