Kasaba Soepoe – Kasaba Bravoe

Kasaba Soepoe – Kasaba Bravoe

Surinaamse cassavesoep
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 stukken cassave diepvries
  • 1 ui fijngesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 3x laurierblad
  • 8 pimentkorrels
  • 5 takjes selderij
  • 1.5 liter water
  • zoutvlees/kip/gerookte vis optioneel

Instructies
 

  • Spoel het zoutvlees af en snijd het in stukken.
  • Breng het in een aparte pan circa 15 minuten aan de kook.
    Gooi daarna het gezouten water weg!
  • Breng 1.5 liter water aan de kook.
  • Voeg de uien hieraan toe en roer het geheel.
  • Doe nu het zoutvlees of de kip erbij.
  • Voeg dan een bouillonblokje, selderij en laurierblad toe.
  • Laat het geheel op zacht vuur koken.
  • Doe de cassave in de pan en voeg dan de kokosmelk toe.
  • Breng de soep op smaak met aromat/zout.

Notities

Weetje

Sommige mensen laten de kokosmelk bij dit gerecht weg.
Als dit het geval is heet de soep: Kasaba Soepoe.
Door het toevoegen van de kokosmelk heet de soep: Kasaba Bravoe.
Ben je weg van pittig eten? Kook dan een hele Madame Jeanette mee. 
Alle Surinaamse soepen eten wij met een kommetje rijst erbij.
Zo heb je een stevige maaltijd. Dit is uiteraard geen must. 
Trefwoord bieten, cassave, cassavesoep, surinaams

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept