Site Overlay

Johnny cake met Surinaamse bakkeljauw – Food Fusion

Wat had ik hier laatst toch een trek in…

Vers gebakken johnny cake met bakkeljauw.

Nu zul je bij Surinaams koken met Jen het niet vaak tegenkomen dat ik buitenom de Surinaamse keuken, recepten plaats.

De Caribische keuken is een heerlijke tropische keuken.

Johnny cakes komen oorspronkelijk uit Trinidad & Tobago.

Johnny cakes zijn het lekkerst als ze vers gebakken zijn.

Doordat de Johnny cakes in olie worden gebakken zijn ze 3 dagen na het bereiden nog steeds lekker.

Recept:

Benodigdheden:

  • Bakkeljauwfilet
  • 1 grote ui / 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Zonnebloemolie
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels tomatenpuree

Bereidingswijze:

Zie pagina 87 van het Surinaams koken met Jen, kookboek voor het bakkeljauw recept.

Johnny cakes

Benodigdheden:

  • 500 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel boter
  • 125 ml water
  • 125 ml melk
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze:

  1. Doe de tarwebloem in een kom en voeg er 1 theelepel zout en het zakje bakpoeder aantoe.
  2. Roer het geheel en doe er water en melk bij.
  3. Kneed het geheel en doe er een eetlepel gesmolten boter bij.
  4. Kneed het geheel met je handen of met behulp van een keukenmachine.
  5. Het deeg moet niet plakkerig aanvoelen, is dit wel het geval? Doe er dan een snufje tarwebloem bij.
  6. Laat het deeg 20 minuten rusten.
  7. Rol nu kleine balletjes en rol ze met een deegroller plat.
  8. Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan en bak de Johnny cakes hierin goudbruin.

Laat de broodjes even afkoelen en vul ze met heerlijke, Surinaamse bakkeljauw.

Dat is gegarandeerd genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *