toont 8 resultaat (s)
Recepten

Surinaamse kipsaté

Een goede kipsaté valt of staat met de kruiden die je gebruikt. Op het moment dat je de kipsate op een lekkere manier marineert en even in laat trekken, heb je de meeste kans van slagen. Kipsaté is niet alleen heerlijk als bijgerecht. Als tussendoortje is het ook goed te doen of naast wat stokbrood. …

Recepten

Kousenband

Kowsbanti is de Surinaamse benaming voor kousenband. Kousenband is niet weg te denken uit de Surinaamse keuken. Je maakt kousenband met verschillende gerechten. Denk hierbij aan roti, rijst of als vulling in Surinaamse pasteitjes. Verse kousenband is het lekkerst. De diepgevroren variant is zo slecht nog niet. Persoonlijk vind ik dat kousenband uit de diepvries …

Recepten

Recept van de week: Pindasoep

Pindasoep behoort tot één van mijn favoriete Surinaamse soepen. Het is een authentiek Surinaams gerecht. Door gebruik te maken van een lekkere pindakaas maak jij je maaltijd compleet. Kies je pindakaas met zorg uit. Ik gebruik de pikante pindakaas van met merk: Swiet Moffo. Dit doe ik dan wel op de momenten dat ik pindasoep …

Recepten

Roze Surinaamse Huzarensalade

Op elk echt Surinaams feestje mag de Surinaamse Huzarensalade niet missen. Een heerlijke salade gemaakt met als basis: Aardappelen. Maak je eigen Surinaamse Huzarensalade in een handomdraai. Op elk echt Surinaams feestje mag de Surinaamse Huzarensalade niet missen. Een heerlijke salade gemaakt met als basis: Aardappelen. Maak je eigen Surinaamse Huzarensalade in een handomdraai.

Massala garnalen met kousenband

Dit gerecht maak je makkelijk en snel met de Switi Massala Mix. Garnalen en Massala zijn een gouden match. Recept Afdrukken Massala garnalen met kousenband Maaltijd Diner Keyword surinaams, surinaamseten,surinaamsekeuken,petjel,petjil,suriname,surinaams,vegan, vegetarisch Prep Tijd 10 minuten Kook Tijd 20 minuten Passieve Tijd 30 minuten Porties porties Ingrediënten 2 Eetlepels Olijfolie500 Gram Basmati rijst500 Gram Kousenband of …

Surinaamse pasteitjes met kip

Surinaamse pasteitjes zijn op elk Surinaams feestje wel te vinden. Als dit nou met bladerdeeg is of zelfgemaakte deeg. Kenmerkend aan de pasteitjes is het gebruik van Piccalilly. Zonder piccalilly zijn je pasteitjes, geen pasteitjes. Het is mogelijk om grote pasteitjes te maken maar ook kleiner. Dit recept is 100% Airfryer én kidsproof. Recept Afdrukken …

Wrap met Surinaamse kip

Wraps zijn heerlijk als lunch of gewoon een keer als avondeten.
Deze wrap maakte ik recent en ik kreeg enorm veel vragen als ik dit recept zou willen delen.
Als het zo uitkomt en lukt qua tijd en energie schrijf ik met alle liefde het recept uit!
Deze is écht de moeite waard om uit te proberen!

Fa Chong met ei en gegrilde groenten

Fa chong is een heerlijke Chinese gedroogde kruidige worst waarin meestal Chinese vijfkruidenpoeder, sojasaus, zout, suiker en rozenlikeur is verwerkt. Je verwerkt het in Tjauw-min, nuttigt het als snack of lekker op brood.
Ik gebruik altijd Fa chong van het merk Swiet Moffo.
De Fachong kip van Swiet Moffo staat wat dat betreft op nummer 1.