toont 4 resultaat (s)
Recepten

Surinaamse kipsaté

Een goede kipsaté valt of staat met de kruiden die je gebruikt. Op het moment dat je de kipsate op een lekkere manier marineert en even in laat trekken, heb je de meeste kans van slagen. Kipsaté is niet alleen heerlijk als bijgerecht. Als tussendoortje is het ook goed te doen of naast wat stokbrood. …

Recepten

Sopropo met zoutvlees en rijst

De sopropo is een balsempeer en een eenjarige, kruidachtige + snelgroeiende klimplant. Voor de Surinamers is het een geliefde groente die veelvuldig wordt gegeten. Sopropo is net als antroewa een groente dat je moet ”leren” eten. Op het moment dat je de juiste bereidingswijze hebt is het een heerlijke groente! Sopropo is lekker met rijst, …

Bakkeljauw

Een eenvoudig recept dat ik graag met jullie deel. Aangezien ik niet altijd de tijd heb om een uitgebreide maaltijd te maken, ga ik liever voor bakkeljauw filet. Ga je liever voor een stuk bakkeljauw? Dat is mogelijk. Dit kost alleen meer tijd. Het duurt langer om de vis uit te koken en om de graten te verwijderen. Een nadeel van stukken bakkeljauw is ook dat het regelmatig voorkomt dat je bepaalde graten vergeet te verwijderen. Deze dien je tijdens het nuttigen van een maaltijd alsnog te verwijderen. Voor volwassenen is dit over het alge- meen geen probleem. Het wordt wél gevaarlijk als kleine kinderen of oudere mensen de graten binnen krijgen. Bakkeljauw filet is een mooi én net zo lekker alternatief.

Antroewa

Antroewa eet je op verschillende manieren. In Surinaamse soepen of met rijst. De antroewa is familie van de aubergine en de tomaat. Met noemt het ook wel witte aubergine.De antroewa wordt onrijp klaargemaakt. Rijpe antroewa’s worden donker van kleur en barsten open. Wachten tot een antroewa rijp wordt, alvorens het te bereiden heeft dus geen …