Kowsbanti is de Surinaamse benaming voor kousenband. Kousenband is niet weg te denken uit de Surinaamse keuken. Je maakt kousenband met verschillende gerechten. Denk hierbij …
Kousenband

Kowsbanti is de Surinaamse benaming voor kousenband. Kousenband is niet weg te denken uit de Surinaamse keuken. Je maakt kousenband met verschillende gerechten. Denk hierbij …
Een eenvoudig recept dat ik graag met jullie deel. Aangezien ik niet altijd de tijd heb om een uitgebreide maaltijd te maken, ga ik liever voor bakkeljauw filet. Ga je liever voor een stuk bakkeljauw? Dat is mogelijk. Dit kost alleen meer tijd. Het duurt langer om de vis uit te koken en om de graten te verwijderen. Een nadeel van stukken bakkeljauw is ook dat het regelmatig voorkomt dat je bepaalde graten vergeet te verwijderen. Deze dien je tijdens het nuttigen van een maaltijd alsnog te verwijderen. Voor volwassenen is dit over het alge- meen geen probleem. Het wordt wél gevaarlijk als kleine kinderen of oudere mensen de graten binnen krijgen. Bakkeljauw filet is een mooi én net zo lekker alternatief.
Wraps zijn heerlijk als lunch of gewoon een keer als avondeten.
Deze wrap maakte ik recent en ik kreeg enorm veel vragen als ik dit recept zou willen delen.
Als het zo uitkomt en lukt qua tijd en energie schrijf ik met alle liefde het recept uit!
Deze is écht de moeite waard om uit te proberen!
Fa chong is een heerlijke Chinese gedroogde kruidige worst waarin meestal Chinese vijfkruidenpoeder, sojasaus, zout, suiker en rozenlikeur is verwerkt. Je verwerkt het in Tjauw-min, nuttigt het als snack of lekker op brood.
Ik gebruik altijd Fa chong van het merk Swiet Moffo.
De Fachong kip van Swiet Moffo staat wat dat betreft op nummer 1.