Jennifer Jessica, meestal Jen genoemd, werd 34 jaar geleden geboren in Paramaribo.

Ze woonde er 1 jaar en kwam in 1988 naar Nederland.

In Amsterdam studeerde ze Human Resource Management aan de Amsterdamse Hogeschool, nadat ze haar studie Kunst, Cultuur & Amusement aan het Roc in Amsterdam had afgerond.

Jennifer heeft zeker niet stil gezeten.

Naast diverse leidinggevende functies in het bedrijfsleven én de PR & Social Media wereld maakte zijn op jonge leeftijd kennis met werkzaamheden in de keuken door het bedenken van geschikte hapjes en drankjes voor kinderen.

Na jarenlange werkervaring opgedaan te hebben startte Jen met het vloggen op het Youtube channel: Blackbeautylifestyle.

Al snel werd Jennifer populair met het Youtube-channel: Blackbeautylifestyle & By Jen.

Door haar expertise en de vragen van volgers om hen meer in haar wereld als moeder van 2 jongens mee te nemen, startte zij haar blog. 

Jennifer houdt van koken en wil graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de Surinaamse keuken.Zo kwam ze op het idee om Surinaamse lekkernijen en gerechten te vloggen op Youtube.Haar eerste food vlog is nog steeds een hit op Youtube.

 

Haar tweede Food vlog kon niet langer op zich wachten.

 

Surinaams koken met Jen, haar eerste kookboek is op 29 september 2018 op feestelijke wijze gelanceerd in Amsterdam.

Surinaams koken met Jen is het eerste boek van Jennifer Jessica (Paramaribo – 1987), ook wel Jen genoemd.

In dit kookboek laat ze zien hoe je binnen een handomdraai een lekkere Surinaamse maaltijd op tafel zet met recepten zoals Pom, Roti ,Pasteitjes en Maïzenakoekjes.

Met haar compleet Surinaams weekmenu (wel of niet airfryer-proof) zet je elke dag iets lekkers op tafel, zoals Spicy Massala Spitskool, een snel en hip gerecht. Duidelijk wordt dat iedereen een Kukru(keuken) prins(es) kan zijn. Jen is er zo een en ze blogt op haar site: www.by-jen.nl (meer dan 140.000 bezoekers dagelijkse bezoekers).

Ze leerde het koken van haar oma en heeft een grote passie voor de Surinaamse keuken ontwikkeld. Haar recepten worden door velen zeer gewaardeerd.

Nu met een rijk en prachtig geïllustreerd boek dat je prikkelt om meteen met de gerechten aan de slag te gaan.Haar uitleg is op een eenvoudig navolgbare wijze beschreven en de informatie over of iets wel of niet geschikt is voor de airfryer is een noviteit.

 
 

 

 

   Cover Surinaams koken met Jen

Surinaams koken met Jen, Surinaamse kookworkshops

Na het succes van Surinaams koken met Jen kon een tweede, Surinaams kookboek niet langer op zich wachten.

Het vervolg, Surinaams koken voor de hele familie is uit en nu te bestellen!