#MIJNEKSIKOEKOE
Wat leuk dat je meedoet aan de #mijneksikoekoe campagne.
Je pakt nu waarschijnlijk je pakketje uit en wil maar al te graag beginnen met bakken?

Komt goed uit! Hieronder vind je een uitgebreide bereidingswijze.
Je bakt samen met honderden volgers de Eksi Koekoe.
Wij zouden het leuk vinden als je ons meeneemt tijdens het bakproces.
Tag ons in jouw story via @surinaamskokenmetjen of deel een post met jouw overheerlijke Eksi Koekoe.
De mooiste Eksi Koekoe creatie wordt gedeeld op onze tijdlijn. #mijneksikoekoe #surinaamskokenmetjen
Surinaamse luchtige Eiercake voor 6-8 personen
Aanwezig in de kit:
- Dé #Mijn Eksi Koekoe mix
- Essence
Wat heb je in huis:
- Oven
- Bakvorm
- Mixer (of hand mixer)
- Olie/boter
- Zonnebloemolie, 120 ml
- Eieren, 4 stuks
- Water, 50 ml
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven.
Gasoven: stand 3
Elektrische oven: 170 °C
- Smeer de bakvorm in met olie of boter.
- Voeg de #mijneksikoekoe mix, eieren, water en essence toe en klop deze voor 10 minuten op de hoogste stand.
- Wanneer het beslag luchtig en dik is zet je de mixer stap voor stap op de laagste stand.
- Voeg vervolgens langzaam de zonnebloemolie toe.
- Vul de cakevorm en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de Eksi Koekoe op 170°C in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
- Controleer met een tandenstoker of de Eksi Koekoe gaar is.
- Bestrooi de Eksi Koekoe direct met muisjes en laat vervolgens 5 minuten afkoelen.
- Haal de Eksi Koekoe uit de bakvorm.
LET OP: De truc van je perfecte Eksi Koekoe is:
De oven gedurende het bakken van je Eksi Koekoe niet openen.
Heb je vragen of kom je er niet uit?
Stuur een mail naar info@surinaamskokenmetjen.nl , wij helpen je graag.
Team, Surinaams koken met Jen