Broodtaart is iets dat ik al jaren maak.

Ideaal om van wat ouder brood toch iets lekkers te maken.

Het is mogelijk om broodtaart met alle soorten brood te maken.

Weggooien is zonde en dat doe ik het liefst om die reden ook niet.

Met dit basis-recept voor broodtaart maak je simpel en snel je eigen broodtaart.

 Benodigdheden:

  • 7 sneetjes brood
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 400 ML kokosmelk
  • 200 ML halfvolle melk
  • 100 gram suiker
  • 1 tl vanille essence
  • 1t amandel essence
  • Handjevol rozijnen

Bereidingswijze:

  1. Wel de rozijnen in warm water.
  2. Scheur de sneetjes brood in stukjes.
  3. Doe de stukjes brood in ruime kom en schenk de kokosmelk erbij.
  4. Voeg de halfvolle melk hieraan toe
  5. Meng het geheel met een lepel,  de halfvolle melk en kokosmelk trekt in het brood.
  6. Roer het geheel tot een gladde massa
  7. Doe vervolgens de vanille essence, suiker, kaneel en amandel essence erbij
  8. Bak het geheel op 170 graden in 35 minuten gaar. (Airfryer)

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *