
Authentieke Surinaamse bami recept
Surinaamse bami is naast roti één van de meest gevraagde maaltijden. Dat begrijpen we. Een groot voordeel van Surinaamse bami is dat alle ingrediënten bij de supermarkt te koop zijn. Hieronder leggen we de stappen uit hoe je thuis zelf je Surinaamse bami maakt.
Equipment
- 1 Wok
- 1 pasta pan/ soeppan
Ingrediënten
- 500 gram spaghetti huismerk is voldoende, geen spaghetti op basis van ei.
- 1 witte ui in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 tl tomatenpuree
- 8 takjes selderij gewassen en gesneden
- 1 eetlepel 5 spices powder
- 35 ml ketjap manis
- 35 ml ketjap asin
- snufje zwarte peper naar smaak
- aromat naar smaak
- 4 pimentbollen optioneel voor extra smaak tijdens het koken van de spaghetti
- 1 laurierblad optioneel voor extra smaak tijdens het koken van de spaghetti
Instructies
- Kook de spaghetti beetgaar en giet deze vervolgens af. Even schrikken met koud water.
- Snijd een ui en knoflook.
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok.
- Fruit het ui en voeg de knoflook toe.
- Doe nu de uitgelekte spaghetti in een wok.
- Roerbak het geheel en voeg de specerijen toe.(aroma, zwarte peper en 5 spices powder.
- Schenk nu de 2 soorten ketjap bij het geheel. Blijf circa 4 a 5 minuten roerbakken.
- Strooi tot slot de fijngesneden (blad)selderij toe.
- Serveer de bami met vlees, vleesvervanger en/of zuurgoed
Notities
Het is mogelijk om je Surinaamse bami samen met Surinaamse kip of een vleesvervanger te nuttigen.
Ga voor Surinaamse kip ketjap of tempé. Ketjap tofu is ook erg lekker. Met de Red Roast Pork Mix marineer je makkelijk en snel je vlees of vleesvervanger.
Lekker bij je Surinaamse bami. Je Surinaamse bami maak je af met een frisse zuurgoed. Tip van Jen: Door pimentkorrels en een laurierblad tijdens het kookproces van de spaghetti toe te voegen, krijgt je bami extra smaak. Let wel op dat je de pimentkorrels na het koken weg goed. Deze voeg je verder niet toe aan je bami recept.
Lekker bij je Surinaamse bami. Je Surinaamse bami maak je af met een frisse zuurgoed. Tip van Jen: Door pimentkorrels en een laurierblad tijdens het kookproces van de spaghetti toe te voegen, krijgt je bami extra smaak. Let wel op dat je de pimentkorrels na het koken weg goed. Deze voeg je verder niet toe aan je bami recept.
Aromat, 5 spice poeder, spaghetti
Luv it ❤️❤️. Ik heb de aromat zelf gemaakt en ik woon in een dorp met maar 1 supermarkt en die verkopen geen szechuanpeper, dus de 5-spice heb ik kant en klaar gekocht. Mijn keuken had dezelfde geur als bij mijn oma gekregen dus ik ben gelukkig. De bami zelf was ook heerlijk . Ga ik zekerste weten vaker maken.