Een bara is een gekruid, gefrituurd, kruidig, Surinaams-Hindoestaans broodje op basis van peulvruchten.

De oerdie bonen worden gemalen (oerdimeel) en op smaak gebracht met Surinaamse specerijen, knoflook, komijn, madame jeanette en massala of kurkuma.

Naast de peulvruchten en Surinaamse specerijen bevat je bara ook fijngemalen groenten. Surinaamse tayerblad of spinazie.

Bara’s zijn geliefd onder volwassenen maar de kinderen eten ze ook graag. Bij Jen’s Foodspot & Surinaams koken met Jen behoort de Bara tot de meest verkochte snack. 

Je bara geef je een pittige bite door er een lekkere Surinaamse chutney of sambal aan toe te voegen.

Gevulde bara 

Bara’s zonder vulling zijn al erg smaakvol. Toch kan jij je bara naar een andere level brengen door hem te vullen.

Vul je bara met Surinaams zuurgoed en massala kip. Het is ook mogelijk om je bara te vullen met tofu, tempeh of vegetarische kipstuckjes

Eet smakelijk!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.