Bakkeljauw broodjes

Deze lekkere broodjes met als vulling bakkeljauw wil je zeker proberen. Lekker als snack tijdens de feestdagen. Of gewoon als je lekkere trek hebt. 

Als wij de vraag krijgen: 

Wat is bakkeljauw? Samengevat: Gezouten en gedroogde kabbeljauwfilet.

Bron: Wikipedia

Klipvis of bakkeljauw (Surinaams-Nederlands), ook wel rotsvis genoemd, is gezouten en gedroogde kabeljauw.

Verreweg de meeste klipvis wordt van kabeljauw gemaakt en wordt vooral gebruikt in de Portugese, Spaanse en Kaapverdiaanse keuken. Ook in Suriname, op de Nederlandse Antillen en in Centraal-Afrika wordt klipvis en stokvis gegeten.

Dit maakt bakkeljauw een enorm lekkere vissoort om op verschillende manieren te eten.

Geliefd in diverse landen & culturen.

Het basis bakkeljauw recept hebben we al eens eerder voor je uitgewerkt.

Deze is hier te vinden.

Deze bakkeljauw broodje zijn een ware Food Fusion. Op onze exclusieve Jen’s Foodspot website zullen wij binnenkort diverse tropische recepturen Food Fusions met jullie delen. Dit omdat wij Surinaams koken met Jen zo authentiek mogelijk willen houden.

Sla de website in ieder geval alvast op! Jen’s Foodspot.

Wij zijn druk bezig het recept van deze bakkeljauw broodjes voor je te finetunen. 

De broodjes bak je binnen 10 minuten in de oven af. Lekker, makkelijk én snel.

Nog even geduld voor het recept.

Zien we je binnenkort terug?

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.