Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool – Collab

Dit gerecht vol smaak is een variatie op de klassieke heri heri. Het bevat onder andere bakbanaan, spitskool en makreel. Klik hier voor het recept.

Van dit recept is er een kookvideo. Bekijk hem hieronder!

Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool

Een nog gezondere variant op de klassieker, Heri Heri met producten die je bij de buurtsuper haalt.
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties 2 personen
calorieën 640 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 bakbanaan rijp
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat
  • 6 takjes selderij
  • 1/2 spitskool

Instructies
 

  • Snijd de uiteinden van de bakbanaan en snijd met een scherp mes de ribben van de banaan in. Zo is de schil goed te verwijderen. Snijd de banaan in plakken.
  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. 
  • Kook of stoom de banaan en aardappel in 20 minuten gaar. 
  • Pel de ui en de knoflook en snijd het fijn. 
  • Was de tomaat en de selderij en snijd ze fijn. 
  • Was de spitskool en snijd hem in repen.
  • Verwijder de huid van de makreelfilet en snijd de makreel in stukken.
  • Verhit de margarine in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook. 
  • Voeg de makreel, de tomaat, de spitskool, de masala en het stuk bouillontablet toe.
  • Roerbak het ongeveer 10 minuten en blus af met een paar lepels water. 
  • Maak op smaak met wat zwarte peper.
  • Serveer de stukken banaan en zoete aardappel met de spitskool en strooi de selderij erover.

Notities

Tip van het voedingscentrum.
Bakbanaan tip: een rijpe bakbanaan is mooi geel van kleur en mag wat zwarte plekken bevatten. Als hij nog helemaal groen is, laat hem dan een flinke tijd rijpen. Een zwarte banaan is meer geschikt om te bakken.

Ingrediënten over?

Bladselderij: Verse kruiden bewaar je in de koelkast, daar zijn ze nog een paar dagen houdbaar. Wikkel ze in een vochtig keukenpapiertje of in een vochtige theedoek
Trefwoord collab, samenwerking, surinaams, surinaamseten, surinaamskokenmetjen, vis

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept