5 tips voor het bakken van pom

Pom, heerlijk bij een maaltijd maar ook lekker op brood of toast.

Maar… Wat is pom?

Pom is een Surinaamse ovenschotel.

Het basisingrediënt (pom tayer) is afkomstig van de wortelknollen van de tayer. (Xanthosoma sagittifolium)

De Xanthosoma sagittifolium (tayer) groeit in heel Zuid-Amerika. De knol (tayer) hebben we nodig om deze Surinaamse ovenschotel te maken.

Door de juiste combinatie van de specerijen te vinden, bak je een lekkere pom. De (pom) tayer ligt in het vriesvak van de toko/tropische supermarkt. Probeer de pom niet te gehaast te maken.

5 tips bij het bereiden van pom

  1. Haal de pomtayer 1 dag voor bereiding uit de vriezer en laat het ontdooien. Door het in een bak te plaatsen.
  2. Neem de tijd om het beslag/tayer goed op smaak te brengen. De basis ingrediënten voor de pomtayer zijn: piccalilly, suiker, aromat, zout en een beetje ketchup.
  3. Maak voor de vulling gebruik van kipdijfilet. Zo ben je er zeker van dat er geen bot in je pom zit. Wij raden je af om gebruik te maken van kipfilet. Kipfilet is droog en dat is zonde voor je smaakvolle pom.

4. Geen tomatenpuree in huis? Geen zorgen. Met ketchup en verse tomaten is het ook mogelijk om de vulling van je pom te maken. Ook bij het maken van de vulling is de combinatie van zoet/zout erg belangrijk. Proef gerust met regelmaat je jus.

5. Het is gebruikelijk om 1 grote pom te maken maar kleinere bakjes zijn ook ideaal. Zo heb je de mogelijkheid om het na bereiding in te vriezen. Bij het vullen van je pom is het belangrijk dat je een goede basis-laag pomtayer plaatst. Zorg ervoor dat deze niet te dik maar ook niet te dun is. Plaats de jus met vlees(of een vervanger*) en bewaar voldoende pomtayer om met een laag te sluiten.

Wij hopen dat je wat aan deze tips hebt!

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *